ŠKODA продовжує стратегію динамічного розвитку: за останні роки марка значно оновила і розширила модельний ряд. Наступним етапом реалізації стратегії марки стане розширення лінійки ŠKODA в сегменті позашляховиків. Концептуальна модель ŠKODA VisionS відображає нову корпоративну мову чеського бренду, який отримає розвиток в серійних моделях сегменту SUV.

Екстер'єр концепту VisionS відображає новий емоційний заклик бренду: чіткі межі і гострі лінії формують експресивний силует автомобіля, а майстерно окреслені вигини створюють ефектну гру світла й тіні, яку підкреслює колір «Island Green».

Вражаючі габарити відразу привертають увагу до нового концепту на дорозі: довжина колісної бази становить 2,79 м, довжина кузова - 4,7 м, ширина дорівнює 1,91 м, а висота - 1,68 м. Це перша модель ŠKODA на модульній платформі MQB, яка пропонує три ряди сидінь і при цьому забезпечує досить простору для комфортного розміщення шести пасажирів.

Ще одна яскрава особливість концепту - сучасна гібридна силова установка з технологією Plug-in: шоу-кар потужністю 225 к.с. розганяється до 100 км/год за 7,4 секунди, максимальна швидкість автомобіля досягає 200 км/г. Витрата палива складає всього 1,9 л на 100 км. ŠKODA VisionS може подолати до 50 км на електриці без підзарядки і до 1 000 км при поєднанні електричного агрегату і паливної системи.

Модель оснащена двигуном внутрішнього згоряння 1,4 TSI потужністю 156 к.с. з обертовим моментом 250 Нм, який працює спільно з електричним мотором (54 к.с., максимальний крутний момент 220 Нм). Двигун поєднується з шестиступінчастою коробкою передач DSG, що передає крутний момент на передні колеса. Другий електричний двигун потужністю до 115 к.с. з обертовим моментом 270 Нм надає руху задній вісі.

Передня і задня вісі - незалежні одна від одної, таким чином шоу-кар оснащений інтелектуальною системою повного приводу, яка не вимагає механічного зчеплення. Всі три двигуни взаємопов'язані: водій ŠKODA VisionS може обрати режим роботи, перемикаючись з електричної тяги на режим зарядки, що дозволяє домогтися максимальної ефективності. Літій-іонна батарея ємністю 12,4 кВт.год розташована перед задньою віссю.

З огляду на зростаючий попит на мультимедіа рішення, що дозволяють пасажирам одночасно обмінюватися інформацією, ŠKODA забезпечила шоу-кар інноваційною цифровою системою, що використовує мобільні сервіси.

Ще один яскравий дебют на виставці в Женеві - ŠKODA Octavia RS 4×4. Яскрава новинка, доступна в Європі в версіях універсал і ліфтбек, оснащується двигуном 2,0 TDI потужністю 184 к.с. і коробкою передач DSG.

Завдяки потужному і надійному силовому агрегату Octavia RS 4×4 стане відмінним автомобілем для роботи, дозвілля і проведення часу з сім'єю. Модель розганяється від 0 до 100 км/год всього за 7,6 секунд і розвиває максимальну швидкість 228 км/г. У циклі NEDC автомобіль споживає 4.9 л. дизельного палива на 100 км при рівні шкідливих викидів 129 г / км (показники дійсні для версії ліфтбек)..

ŠKODA розширює практичну лінійку ScoutLine. На додаток до Spaceback ScoutLine клієнтам в Європі буде доступна ŠKODA Fabia Combi ScoutLine. Модель відрізняється яскравим позашляховим дизайном, привабливим набором опцій і функціональних рішень. Автомобіль пропонується на вибір з трьома бензиновими двигунами потужністю 75 л.с., 90 л.с. і 110 к.с., а також трьома дизельними агрегатами потужністю 75 л.с., 90 л.с. і 105 к.с.

Останні новини