Назва нового позашляховика ŠKODA Kodiaq завдячує ведмедям породи Кадьяк, що мешкають на однойменному острові, на південь від узбережжя Аляски. Вимова цього слова була запозичена у місцевих аборигенів - народу алутіік.

На південь від узбережжя Аляски (57 ° N 153 ° W), на острові Кáдьяк, серед суворих, але чарівних пейзажів, пліч-о-пліч живуть 14 тисяч осіб і близько 3,5 тисячі ведмедів Кадьяк. Аборигени алутіік називають ведмедя Taq uka 'aq: буква «q» в мові аборигенів використовується в кінці слова в назвах тварин. Використовуючи букву «q» в назві моделі свого нового позашляховика, ŠKODA віддає данину традиціям мови народу алутіік. У той же час, таке написання відображає унікальність нової моделі ŠKODA.

Вражаючі розміри, сила і панування на безкрайніх просторах - ведмідь Кадьяк і позашляховик ŠKODA Kodiaq мають багато спільного. Новий потужний SUV довжиною 4,7 м забезпечує досить простору для комфортного розміщення водія і шести пасажирів, а також демонструє чудову керованість, як на трасі, так і на будь-якому бездоріжжі.

Прихована сила хижака проявляється і в дизайні ŠKODA Kodiaq - чітко окреслені, рельєфні лінії автомобіля втілюють динаміку, надійність і безпеку.

Ще одна паралель між ведмедем Кадьяк і ŠKODA Kodiaq - їх прихильність сімейним традиціям. При зрості до 3 метрів і вазі близько 400 кг, самці Кадьяк є одними з найбільших і найпотужніших представників родини ведмежих. На відміну від багатьох інших ведмедів, вони живуть мирно і згуртовано: ці тварини формують міцні соціальні зв'язки, активно діляться один з одним навичками і вміннями і проводять час в іграх.

Деякі ведмеді Кадьяк навіть підказують одноплемінникам кращі рибні місця для полювання на лосося.

Поява моделі ŠKODA Kodiaq знаменує наступний етап кампанії марки з розширення модельного ряду, на цей раз - в класі SUV, яка покликана привернути нові групи споживачів в швидко зростаючому сегменті позашляховиків. ŠKODA Kodiaq буде представлений публіці в другому півріччі 2016 року, а старт продажів в Європі запланований на початок 2017 року.

Останні новини