Дизайн концепт-кара ŠKODA VISION E став ще більш прогресивним з точки зору цифрових технологій і був удосконалений з моменту світової прем'єри в Шанхаї. Найбільш помітними відмінностями є відсутність центральної стійки кузова і задні двері, які відкриваються проти ходу руху.


  • Оновлений дизайн концепт-кара, який був представлений в Шанхаї
  • Перший повністю електричний концепт-кар ŠKODA
  • Два електродвигуна сумарною потужністю 225 kW (306 к.с.)
  • Запас ходу - до 500 км, з можливістю розвивати швидкість до 180 км/год
  • ŠKODA VISION E повністю відповідає вимогам третього рівня до автономного водіння
  • На Міжнародній виставці у Франкфурті відбудеться прем'єра ŠKODA VISION E для європейської публіки


ŠKODA VISION E втілений в стильному фірмовому дизайні чеського бренду для електричних автомобілів, доповненому чотирма яскравими сидіннями для водіїв і пасажирів, які обертаються. Цей автомобіль не має дзеркал заднього виду - їх змінили камери кругового огляду, які транслюють зображення на спеціальний дисплей. Відчуття неймовірного простору інженери забезпечили, відмовившись від центральної стійки кузова. Дизайн ŠKODA VISION E був доопрацьований, завдяки чому автомобіль вийшов агресивнішим і ефектнішим.

Автомобільний бренд ŠKODA робить впевнений крок у цифрове майбутнє, презентуючи повністю електричний автомобіль, який відповідає вимогам третього рівня автономного водіння і має абсолютно нові можливості мережевого підключення. Передові технології ŠKODA VISION E в черговий раз підтверджують, що бренд ŠKODA пішов далеко вперед у своїх розробках. Наприклад, керувати інформаційно-розважальними системами можна не тільки голосом, а й жестами. Спеціальні датчики Eye Tracking стежать за фізичним станом водія, а в разі втоми Driver Alert попередить про небезпеку і запропонує зробити перерву. Автомобіль не тільки дбає про водія, але і виступає в ролі «цифрового доктора» - спеціальна система контролює серцебиття, і при погіршенні показників - сповільнить хід авто. Цей автомобіль дозволяє завжди залишатися онлайн завдяки точки доступу Wi-Fi та модулю мобільного зв'язку LTE.

Два електродвигуни сумарною потужністю 225 кВт (306 к.с.) рухають всі чотири колеса автомобіля. Запас ходу досягає вражаючих 500 кілометрів, максимальна швидкість при цьому становить 180 км/г.

ŠKODA VISION E відповідає вимогам третього рівня для автономного водіння. Це означає, що автомобіль здатний брати на себе управління на автомагістралях і виконувати обгони або ухилення від перешкод, розганяючи або сповільнюючи хід. Крім того, в автомобілі вбудований паркувальний автопілот, який самостійно шукає місце для паркування і сам може заїжджати на неї. Зарядка концепт-кара здійснюється за допомогою бездротової індуктивної технології.

ŠKODA VISION E поєднує кращі якості, властиві автомобілям бренду ŠKODA, серед яких сучасні системи допомоги водію, зручні рішення SIMPLY CLEVER і традиційно - неймовірна місткість. Розміри ŠKODA VISION E: довжина - 4 668 мм, ширина - 1 924 мм, а висота - 1 591 мм. Завдяки великій колісній базі - 2 851 мм - і коротким переднім і заднім звисам кузова, інженерам ŠKODA вдалося створити дуже просторий і комфортний інтер'єр.

Прем'єра ŠKODA VISION E для європейської публіки відбудеться 12 вересня на Міжнародному автосалоні у Франкфурті.

Останні новини