В процесі випробувань фахівці Euro NCAP оцінили захист дорослих пасажирів і дітей, захист пішоходів, а також роботу електронних асистентів водія. Таким чином, слідом за моделями OCTAVIA, RAPID, SUPERB, YETI, FABIA і CITIGO новий SUV від ŠKODA став сьоме​ за рахунком моделлю чеської марки, що отримала максимальну оцінку за підсумками краш-тестів Euro NCAP. Максимальна кількість зірок підтверджує надійність і високий рівень систем безпеки, розроблених в ŠKODA.

«Критерії безпеки, встановлені Euro NCAP є одними з найсуворіших в індустрії. Тому ми особливо пишаємося тим, що KODIAQ отримав найвищі оцінки, - коментує Крістіан Штрубе (Christian Strube), член Ради директорів ŠKODA, відповідальний за технічний розвиток. - Цей автомобіль оснащений вражаючою кількістю інноваційних технологій та інтелектуальних рішень. Кузов KODIAQ виконаний таким чином, щоб забезпечувати надійний захист пасажирів, і при цьому ми змогли додатково збільшити рівень пасивної безпеки. Крім того, ми розробили цілий ряд високоефективних систем, які покликані допомогти водієві уникнути зіткнень».

За оцінкою Euro NCAP захист дорослих пасажирів ŠKODA KODIAQ досягає 92%. При бічному краш-тесті і ударі навіть по найбільш вразливим частинам кузова, KODIAQ набрав максимальну кількість балів, забезпечивши високий рівень безпеки водія і пасажирів. Експерти високо оцінили роботу системи екстреного гальмування, яка входить в базову комплектацію ŠKODA KODIAQ. Ця функція відмінно працює, як на невеликих швидкостях, наприклад, в умовах руху в місті, так під час руху.

ŠKODA KODIAQ може бути оснащений великим набором систем безпеки. Вражаюче міцний кузов автомобіля і 9 подушок безпеки забезпечують ефективний захист при зіткненні. ŠKODA KODIAQ має фронтальні подушки безпеки для водія і переднього пасажира, колінну подушку безпеки для водія, бічні подушки спереду і ззаду, а також шторки безпеки. Серед інших функцій - автоматичне включення аварійної світлової сигналізації при екстреному гальмуванні. У разі зіткнення відбувається автоматичне розблокування дверей, включення аварійної сигналізації і зупинка подачі палива. Якщо системи автомобіля розпізнають неминуче зіткнення, функція Crew Protect Assist закриває вікна і люк, а також натягує ремені безпеки. Після удару функція Multi-Collision Brake активує гальмівну систему, запобігаючи повторні зіткнення.

ŠKODA KODIAQ оснащений безліччю камер, радарів і сенсорів. Система Front Assist з функцією автоматичного екстреного гальмування City Emergency Brake дозволяє запобігти зіткненню в широкому діапазоні швидкостей і в різних ситуаціях. Чотири камери кругового огляду Area-View транслюють на дисплей обстановку навколо автомобіля.

Адаптивний круїз-контроль ACC (Adaptive Cruise Control), асистент руху в смузі Lane Assist, функція моніторингу сліпих зон Blind Spot Detect, системи Emergency Assist і Traffic Jam Assist доповнюють перелік систем безпеки ŠKODA KODIAQ.

Крім того, автомобіль оснащується системою Driver Alert, яка визначає ступінь втоми водія і пропонує йому зробити перерву.

Довідка:

Euro NCAP є асоціацією європейських міністерств транспорту, автомобільних клубів та страхових федерацій. Штаб-квартира організації знаходиться в Бельгії. Вона проводить незалежні краш-тести нових автомобілів і оцінку їх безпеки за власною методикою. Організація була заснована в 1997 році. Спочатку вона проводила виключно краш-тести, однак сьогодні також займається оцінкою систем активної безпеки, з огляду на ефективність їх роботи в загальній оцінці автомобілів.​

Останні новини