ŠKODA AUTO оголошує про зміни в складі Правління

10. února 2021
ŠKODA AUTO оголосила про зміни в складі Правління. Всі зміни в Правлінні ŠKODA AUTO набудуть чинності 1 березня 2021 року.

Марен Греф (Maren Gräf), в даний час очолює вище керівництво по персоналу групи, обійме посаду члена Ради по кадрам. Вона змінила Богдана Войнара (Bohdan Wojnar), який вирішив покинути свій пост через десять років роботи. Богдан Войнар (Bohdan Wojnar) продовжить тісно співпрацювати з компанією в якості президента Чеської асоціації автомобільної промисловості. Крім того, чеський топ-менеджер Volkswagen Group Мартін Ян (Martin Jahn) повернеться в компанію в якості члена ради директорів з продажів і маркетингу, замінивши Алена Фавея (Alain Favey). Незабаром Ален Февей (Alain Favey) вступить на нову посаду в Volkswagen Group, про що буде оголошено пізніше.

Генеральний директор ŠKODA AUTO Томас Шефер (Thomas Schäfer) дякує Богдану Войнару за відмінну роботу в якості члена Ради директорів з персоналу в ŠKODA AUTO: «Він зіграв величезну роль в грандіозному розвитку ŠKODA за останнє десятиліття - розвиток, який постійно відображається в зростанні співробітників нашої компанії, збільшилося також і в кількості: з 26 000 на початку його роботи і до майже 42 000 співробітників сьогодні», - сказав Томас Шефер. «Я з нетерпінням чекаю продовження тісної співпраці з Богданом Войнаром в якості президента Чеської асоціації автомобільної промисловості і бажаю йому всього найкращого на цьому новому етапі його життя».

«У той же час я хотів би привітати Марен Граф в Правлінні. З приходом Марен Граф в нашу команду ми отримаємо визнаного HR-експерта з міжнародним досвідом, який допоможе диверсифікувати склад Ради директорів. Вона очолить відділ кадрів, який її попередник Богдан Войнар залишив в хорошому стані. Тепер її завдання буде полягати в тому, щоб вивести наш відділ кадрів на новий рівень. Наша мета - запропонувати всім співробітникам ŠKODA стабільну роботу, значно зміцнивши і розширивши нашу компетенцію в сфері електронної мобільності і програмного забезпечення, а також просуваючи різноманітність сімейства ŠKODA у всіх сферах і на всіх рівнях. Я бажаю Марен Граф усіляких успіхів і вдалого старту в її новій ролі».

Гуннар Кіліан (Gunnar Kilian), член ради директорів з персоналу Volkswagen AG, також подякував Богдана Войнара за його успішну роботу в Раді директорів ŠKODA AUTO: «Завдяки багаторічному досвіду, ініціативи і сильної особистості Богдан Войнар зіграв вирішальну роль в спрямованості ŠKODA AUTO на успіх. Разом зі своєю командою він створив сучасну команду управління персоналом, яка послужила міцною основою, що дозволила компанії, крім іншого, збільшити штат співробітників. Я хотів би подякувати йому за його давню прихильність компанії і побажати всього найкращого в майбутніх починаннях», - сказав Гуннар Кіліан.

Він також привітав Марен Граф в якості нового члена Правління: «Я дуже радий, що Марен Граф зайняла нову посаду в ŠKODA AUTO. Вона буде цінним доповненням Ради директорів ŠKODA AUTO, а також важливим співробітником в команді по персоналу. Я з нетерпінням чекаю можливості попрацювати з нею». Гуннар Кіліан додає: «Марен Граф дуже добре знає концерн Volkswagen і заробила відмінну репутацію в сфері людських ресурсів на своїх попередніх посадах в компанії. Її об'єднаний міжнародний досвід і знання в сфері лідерства та розвитку талантів забезпечують Марен Граф ідеальну кваліфікацію для нової посади».

Мартін Ян приймає на себе керівництво відділом продажів і маркетингу від Алена Февея. Генеральний директор Томас Шефер заявляє: «Як член Ради директорів з продажів і маркетингу Ален Фавей вніс значний внесок в досягнення ŠKODA AUTO. Його підприємницький підхід і співпраця з дилерами та імпортерами стали вирішальними для успіху компанії, особливо в кризовому 2020 році. Я хотів би подякувати йому за відмінну роботу і побажати йому всього найкращого в майбутньому».

«Я хотів би привітати Мартіна Яна, який повертається в ŠKODA AUTO як перевірений експерт з продажу та маркетингу, щоб зміцнити нашу Раду директорів після більш ніж дванадцяти років, проведених за кордоном. В його основні обов'язки будуть входити продовження діджіталізаціі наших роздрібних операцій, розробка нових бізнес-моделей для ŠKODA AUTO, розвиток бізнесу за рахунок виходу на ринки, що розвиваються і підвищення нашої орієнтації на клієнтів. Я бажаю йому всіляких успіхів в його новій ролі».

Юрист за фахом, Марен Греф вперше приєдналася до Volkswagen Group в 1999 році в Volkswagen Immobilien - спочатку в юридичному відділі, а потім в якості помічника генерального директора. З 2002 по 2005 рік вона працювала у відділі кадрів Volkswagen AG у Вольфсбурзі, повернувшись в Volkswagen Immobilien в 2005 році в якості керуючого менеджера. На цій посаді вона відповідала за управління персоналом, юридичні питання, комунікації та маркетинг, а також за розвиток бізнесу. У період з 2012 по 2015 рік Марен Граф працювала в FAW-Volkswagen в Чанчуні, Китай, на посаді керівника відділу розвитку менеджменту і управління персоналом. У серпні 2015 року вона повернулася в Вольфсбург, щоб зайняти пост керівника відділу розвитку в сферах виробництва і логістики, в сфері виробництва компонентів і електромобілів. У листопаді 2018 року вона була призначена керівником відділу кадрів вищого керівництва VW Group. Крім цих посад, Марен Греф також є членом наглядової ради Wolfsburg AG.

Богдан Войнар є членом Ради директорів ŠKODA AUTO з управління персоналом з січня 2011 року, що зробило його найдавнішим чеським членом ради директорів бренду. За час свого десятирічного перебування на посаді члена ради директорів з управління персоналом Богдан Войнар стимулював трансформацію процесу управління персоналом, розробив систему навчання і заснував Академію ŠKODA. Він також грав важливу роль в тісній співпраці компанії з профспілкою KOVO при розробці стратегії корпоративної соціальної відповідальності. Це включає створення благодійного фонду ŠKODA AUTO Endowment Fund, який буде інвестувати понад 780 мільйонів чеських крон для підвищення привабливості регіонів, прилеглих до об'єктів бренду в Чеській Республіці. Серед інших досягнень ця стратегія отримала нагороду Top Responsible Company Award. Богдан Войнар керував переговорами з урядом Чехії з питань перетворення автомобільної промисловості, діджіталізаціі та електронної мобільності, вносячи значний внесок у подальше зростання Університету ŠKODA AUTO, включаючи його міжнародну акредитацію.

Богдан Войнар був віце-президентом з 2011 по 2016 рік, а з 2016 року є президентом Чеської асоціації автомобільної промисловості. Пан Войнар також є членом правління Чеської асоціації промисловості і транспорту з 2013 року і членом Національної економічної ради (NERV) з весни 2020 року. Крім того, він займає кілька посад в різних академічних установах, де він продовжує представляти інтереси ŠKODA AUTO.

Після того, як Мартін Ян був членом ради директорів ŠKODA AUTO з управління персоналом з 2006 по 2008 рік, він був призначений керуючим директором Volkswagen Group NSC в Москві, Росія, де він відповідав за продажі брендів групи. З 2010 по 2016 рік він був керуючим директором Volkswagen Group Fleet International в Вольфсбурзі, Німеччина, де його основним обов'язком було управління глобальними корпоративними продажами Volkswagen Group. У 2016 році він переїхав в Чанчунь, Китай, де зайняв посаду виконавчого віце-президента з продажів і маркетингу та керуючого директора бренду Volkswagen в FAW-VW. З Мартіном Яном в якості віце-президента FAW-VW зайняла міцну позицію на китайському ринку позашляховиків і успішно представила і розробила Jetta під брендом Volkswagen, просуваючи численні ініціативи щодо діджіталізаціі бізнесу.

Ален Фавей є членом ради директорів ŠKODA AUTO з продажів і маркетингу з вересня 2017 року. За цей період бренд ŠKODA значно поліпшив прибутковість продажів і збільшив свою частку європейського ринку до 5,3%. Торгова організація також була посилено підготовлена до майбутнього запуску свого першого електромобіля на платформі MEB - ENYAQ iV. До переходу в ŠKODA AUTO в якості члена Ради директорів з продажів і маркетингу він був генеральним директором Porsche Holding Salzburg, найбільшого дистриб'ютора автомобілів в Європі.

Останні новини