Услід за Octavia модель ŠKODA Fabia є найпопулярнішим представником марки: за період з 1999 року було продано близько 3,5 млн. автомобілів цієї моделі. Видатні якості Fabia роблять її однією з найбільш затребуваних моделей в своєму сегменті. «Нова ŠKODA Fabia пропонує набагато більше, ніж будь-який інший автомобіль цього класу, об'єднуючи в собі інноваційні технології та емоційний дизайн, - зазначив Вінфрід Фаланд (Winfried Vahland), голова Ради директорів ŠKODA.- Це чудовий автомобіль, як з практичної, так і з емоційної точки зору, ідеальний для життя у великому місті».

Нова ŠKODA Fabia - перша серійна модель автовиробника, яка відображає еволюцію дизайну марки, що став більш експресивним і емоційним. У цій моделі дизайнерам вперше вдалося втілити риси ефектного концепт-кара «VisionC». У той же час в автомобілі простежуються спортивні риси - данина досягненням ŠKODA Motorsport.

ŠKODA Fabia і Fabia Combi третього покоління оснащуються інноваційними системами для підвищення безпеки і комфорту, а також інформаційно-розважальними системами, традиційно доступними тільки для автомобілів більш високого класу. Разом з тим, завдяки вдосконаленим двигунам і поліпшеній аеродинаміці нові автомобілі стануть найбільш економічними версіями всіх поколінь цієї моделі.

Нова версія популярного автомобіля також є самою місткою в своєму сегменті. Вражаючий об'єм багажника хетчбека складає 330 л. (1150 л. зі складеними задніми сидіннями), що на 15 літрів більше попередниці і значно більше, ніж у моделей схожих конкурентів. Обсяг багажника SKODA Fabia Combi вміщує 530 літрів (1395 л. зі складеними задніми сидіннями), що на 25 літрів більше попередньої версії.

Для Fabia і Fabia Combi пропонуються широкі можливості індивідуалізації екстер'єру та інтер'єру. У тому числі, в якості нової опції доступний великий панорамний скляний дах, розміром 1576 мм × 1090 мм (для версії Combi: 1834 мм × 1090 мм).

Також, вперше для цієї моделі застосовуються такі інноваційні технології, як: MirrorLink ™, що дозволяє підключати смартфони до бортової системи; система контролю дистанції попереду автомобіля з функцією екстреного гальмування в місті Front Assistant і система аварійного гальмування Muti-Collision Brake. Встановлений у передній частині автомобіля датчик безперервно сканує простір, відстежуючи обстановку перед автомобілем. У міру зменшення дистанції до автомобіля що рухається попереду, система задіює різні попередження про можливе зіткнення - від візуального та звукового, до екстреного гальмування. Система аварійного гальмування Muti-Collision Brake зменшує вірогідність подальших зіткнень після аварії. Система автоматично задіє гальма в разі аварії, якщо водій не застосовує гальмування самостійно. Функція Rain-Light Assistant - використовує вбудовані датчики, що визначають якість видимості. Датчик дощу автоматично включає і вимикає двірники, залежно від інтенсивності опадів. Датчик, що відповідає за контроль освітлення - автоматично перемикає ближнє світло, коли рівень освітленості опускається нижче певного порогу, наприклад в сутінках або на в'їзді до тунелю.

Серед інших систем безпеки: функція розпізнавання втоми водія Driver Activity Assistant, обмежувач швидкості, система утримання на схилі і електронна система контролю тиску в шинах. Крім того, як опції доступні такі системи комфорту, як система безключового доступу і запуску двигуна KESSY, передні і задні датчики паркування, нове електромеханічне посилення рульового управління і багато іншого.

Довідка:

ТОВ «Єврокар» - офіційний дистриб'ютор автомобілів SKODA в Україні. Підприємство працює з березня 2003 року і входить до Групи компаній Атолл Холдинг, яка є одним з провідних операторів на українському автомобільному ринку. Компанія "Єврокар" надає послуги через дилерську мережу SKODA, яка охоплює всю територію України. В дилерській мережі SKODA представлений максимально повний спектр послуг при покупці автомобіля, запчастин і аксесуарів, а також послуг гарантійного та сервісного обслуговування. Дилерська мережа SKODA є однією з найбільших в Україні, вона визнана кращою в Європі в області організації роботи сервісної мережі і рівня оснащеності станцій технічного обслуговування автомобілів. Високий рівень якості послуг, що надаються ТОВ «Єврокар», підтверджується застосуванням системи менеджменту відповідно до міжнародного стандарту ISO 9001: 2008

Останні новини