Знакові ювілеї для Škoda Auto у 2023 році

21. února 2023
  • 110 років моделям Laurin & Klement M, попередникам серії Škoda Superb
  • 100 років логотипу Škoda, 30 років відтоді, як блакитну крилату стрілу було замінено на знакову зелену
  • 80 років повнопривідним (4×4) автомобілям Škoda

У 2023 р. Škoda Auto святкуватиме 100-річчя свого логотипу з крилатою стрілою, символом динамізму та прогресу. Крім того, цього року виповнюється 80 років повнопривідним моделям Škoda. Ювілеї спортивних тріумфів, далекі подорожі через континенти, моделі, що прокладають шлях до Superb, а також надійні позашляховики Škoda також вплетені в історію успішного чеського автовиробника.

Традиції компанії з Млада-Болеслава сягають 1895 року, коли затяті велосипедисти та чеські співвітчизники Вацлав Лаурін і Вацлав Клемент заклали основу велосипедної майстерні Slavia. З 1899 року вони також виробляли сучасні мотоцикли власної конструкції, а восени 1905 року перший автомобіль Laurin & Klement, Voiturette A, привернув увагу широкої громадськості.

Завдяки міжнародному успіху бренд L&K (Laurin & Klement) швидко виріс і став найбільшим виробником автомобілів у тодішній Австро-Угорщині, а пізніше в Чехословаччині. Виробник автомобілів з Млада-Болеслава використовує логотип Škoda з крилатою стрілою з осені 1925 року, коли він об’єднався з сильним стратегічним партнером – інженерною групою Škoda з Пльзені. Торгова марка була зареєстрована 15 грудня 1923 року і цього року святкуватиме своє 100-річчя.

У 2023 році на нас чекає також багато інших важливих ювілеїв Škoda Auto, наприклад, 110-річчя моделей Laurin & Klement M, які проклали шлях для Škoda Superb. Крім того, автовиробник святкуватиме 80-річчя повнопривідних автомобілів Škoda.