Škoda відзначила Україну спеціальною нагородою

16. května 2023

Команда «Єврокар», офіційного дистриб’ютора Škoda в Україні, за підсумками 2022 року отримала спеціальну нагороду - Škoda Special Recognition Award.

Щороку в рамках Brand Day і церемонії «Імпортер року» Škoda відзначає кращих імпортерів і дистриб’юторів за різними напрямками – продажі у Європі та у світі, післяпродажне обслуговування, бренд та інновації, діджитал та ін. За підсумками 2022 року команда компанії «Єврокар» не тільки увійшла до п’ятірки найкращих країн за показником долі ринку у Європі, а й отримала унікальну нагороду - Škoda Special Recognition Award. Таким чином автовиробник відзначив «наполегливу працю і залученість української команди у складних умовах».

«Я хочу висловити щиру подяку Škoda Auto за цю почесну нагороду, - коментує директор компанії «Єврокар» Марина Яковлева. – Це дуже важливо для нашої команди, особливо зараз - визнання того, що було зроблено у цей трагічний рік нашого життя і життя всієї країни. Я захоплююся і пишаюся нашими дилерами, які попри постійні обстріли, блекаути, відсутність тепла та води продовжували працювати і робити свій внесок у нашу Перемогу. Хочу віддати належне нашим клієнтам та прихильникам бренду Škoda. Ця нагорода є також і їхнім досягненням, оскільки вони обрали наші автомобілі і віддали перевагу Škoda - бренду, який з перших днів від початку війни підтримав нашу країну. Це наша спільна нагорода, і я щиро дякую всім, хто робить нашу країну краще і безпечніше».

У 2022 році, незважаючи на загальне падіння продажу автомобілів в Україні, Škoda збільшила долю ринку до 7,1%, що стало найкращим показником бренду за останні 15 років. Протягом п’яти років Škoda входить до четвірки найбільш популярних автомобільних брендів в Україні, а модель Škoda Octavia є беззаперечним лідером у своєму сегменті протягом 10 років. Флагманський кросовер Škoda Kodiaq займає, як у попередні рокі, другу позицію в сегменті з долею 22,8% (+7,1%). Він залишається одним з найпопулярніших в Україні кросоверів і входить у ТОП-5 серед усіх моделей.

Škoda Auto з перших днів повномасштабного вторгнення підтримала Україну, надаючи гуманітарну допомогу переселенцям в Україні та Чехії, а 3 березня 2022 року разом з VW Group зупинила виробництво в Росії.