Алан Фаві, член Ради директорів ŠKODA AUTO, відповідальний за продажі і маркетинг зазначив: «Як офіційний партнер Тур де Франс, ми представляємо наш бренд мільйонам шанувальників велоспорту на одному з найбільш емоційних спортивних подій у світі. У березні ми продовжили угоду про співпрацю до 2023 року з організатором Тур де Франс - Спортивній організацією Аморі (A.S.O.). Це стало основою для наших спільних майбутніх успіхів, в черговий раз підкреслюючи важливу роль велоспорту і Тур де Франс в спонсорської стратегії ŠKODA».

ŠKODA в 16-й раз поспіль виступить офіційним і транспортним партнером заходу. В цьому році чеський бренд надасть в розпорядження організаторів гонки 250 автомобілів, в тому числі позашляховики KODIAQ і KAROQ, бестселер марки OCTAVIA і флагман SUPERB.

Спеціально підготовлений автомобіль ŠKODA знову очолить головну колону гонщиків Тур де Франс. Червоний ŠKODA SUPERB виконає роль мобільного центру управління, з якого Крістіан Прюдомм (Christian Prudhomme) зможе управляти гонкою за допомогою сучасного комунікаційного обладнання. ŠKODA SUPERB - єдиний автомобіль на Тур де Франс, який перетинає фінішну лінію разом з учасниками.

106-а за рахунком гонка Тур де Франс пройде з 6 по 28 липня

Открытие мероприятия (Grand Départ) Тур де Франс состоится 6 июля в столице Бельгии Брюсселе, в честь пятикратного победителя Тур де Франс, легендарного бельгийского атлета Эдди Меркса (Eddy Merckx), который до сих пор удерживает рекорд гонки по количеству побед на этапах (34 раза). В этом году 176 велосипедистов преодолеют 21 этап общей протяженностью 3 640 километров: маршрут Тур де Франс пройдет через горные дороги в Альпах, включая перевалы Коль де Кар (Col de Cars), Коль д’Изоар (Col d'Izoard) и Галибье (Col du Galibier). Финиш состоится 28 июля на Елисейских полях в Париже.

ŠKODA також є ексклюзивним партнером офіційного мобільного застосування Tour de France, яке дозволяє уболівальникам залишатися в курсі всіх подій велогонки. На додаток до результатной таблиці і рядка, що біжить новин, воно також має функцію відстежування атлетів по GPS, доступ до їх біографій і багато іншого. Додаток абсолютно безкоштовно і доступно для операційних систем Android і iOS.

Історія ŠKODA почалася з виробництва велосипедів

Історія марки ŠKODA тісно пов'язана з велоспортом. У 1895 році засновники марки Вацлав Лаурин і Вацлав Клемент почали свій бізнес з виробництва велосипедів в Млада-Болеславі. Через десять років перший автомобіль марки зійшов з конвеєра - модель Voiturette A. Компанія Laurin & Klement об'єдналася з ŠKODA в 1925 році.

Чеський виробник підтримує також ряд інших національних і міжнародних спортивних подій, включаючи Тур Іспанії («Вуельта Іспанії», Vuelta a España). Велосипедні аксесуари є важливою складовою розширеної продукції бренду.

Останні новини